(function(h,o,t,j,a,r){ h.hj=h.hj||function(){(h.hj.q=h.hj.q||[]).push(arguments)}; h._hjSettings={hjid:780607,hjsv:6}; a=o.getElementsByTagName('head')[0]; r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv='); (function(l,e,a,d,i,n,f,o){if(!l[i]){l.GlobalLeadinfoNamespace=l.GlobalLeadinfoNamespace||[]; l.GlobalLeadinfoNamespace.push(i);l[i]=function(){(l[i].q=l[i].q||[]).push(arguments)};l[i].t=l[i].t||n; l[i].q=l[i].q||[];o=e.createElement(a);f=e.getElementsByTagName(a)[0];o.async=1;o.src=d;f.parentNode.insertBefore(o,f);} }(window,document,"script","https://cdn.leadinfo.net/ping.js","leadinfo","LI-5F7DADC4AA279"));
« Terug naar blog hoofdpagina

De voordelen van het verplaatsen van je bedrijf naar de cloud

Veel bedrijven maken de overstap naar cloud computing (ook wel bekend als een Online Werkplek). Dit blijft geen onopgemerkte trend. Onderzoeksbureau Gartner verwacht dat de cloudcomputermarkt tegen 2020 $411 miljard zal bereiken. Je vraagt je misschien af of het de moeite waard is om jouw bedrijf naar de cloud te verplaatsen. Dit is een beslissing die je veel concurrentievoordelen biedt. Laten we eens kijken naar enkele van de belangrijkste voordelen van de Online Werkplek voor bedrijven.

Maakt je bedrijf flexibel en schaalbaar

Cloud computing is ideaal voor groeiende bedrijven met snel veranderende behoeften. Wanneer je cloudservices gebruikt, kun je eenvoudig omhoog of omlaag schalen. Sommige bedrijven hebben wisselende behoeften afhankelijk van het seizoen. Dit helpt je bedrijf wendbaar te houden en zorgt ervoor dat je niet te veel betaalt voor diensten die je niet nodig hebt. Hiermee kun je ook snel groeien zonder dat je nieuwe interne apparatuur of software hoeft aan te schaffen. Verhoogde flexibiliteit is één van de redenen waarom het verplaatsen van je bedrijf naar de cloud een goede investering is in de toekomst van de organisatie.

Houdt je gegevens veilig en opvraagbaar

Beveiligingsbedreigingen nemen toe en bedrijven maken zich terecht zorgen over hoe ze hun eigen gegevens en die van hun klanten kunnen beschermen. Cloud computing is een veilig alternatief voor het opslaan van gegevens op jouw eigen servers. Cloud computing biedt verschillende beveiligingsvoordelen. Wanneer je cruciale bestanden en gegevens hebt opgeslagen in de cloud, heb je meer controle en beveiliging.

Als al jouw gegevens worden opgeslagen op een laptop of een ander apparaat, loop je het risico dat je alles verliest indien dat apparaat kwijtraakt of wordt gestolen. Wanneer gegevens zich echter in de cloud bevinden, heb je altijd en overal toegang tot deze gegevens. De cloud is ook beveiligd tegen stroomuitval. Op de cloud gebaseerde back-up en herstel is een kosteneffectieve oplossing die vooral nuttig is voor kleine en middelgrote bedrijven.

Handig voor flexwerkers

Bedrijven introduceren meer dan ooit flexibele werkschema's waarin werknemers vanuit huis kunnen werken. Zelfs als de organisatie traditionele negen-tot-vijf-kantooruren voert, moeten jij en je collega’s mogelijk reizen en inloggen vanaf verschillende locaties. De cloud maakt het eenvoudig om vanaf elke locatie verbinding te maken, te communiceren en informatie te delen. Hierdoor kun je flexibeler werken en zijn werknemers minder plaats afhankelijk.

Lagere kosten

Met een Online Werkplek kun je betalen voor de functionaliteiten die jij wilt, wat vaak de goedkoopste manier is voor bedrijven. Je hoeft geen hardware of software te kopen om up-to-date te blijven. Je bespaart ook op de kosten van installatie en beheer. Dit is handig en betaalbaar voor kleinere bedrijven zonder een speciale IT-afdeling. Clouddiensten bieden flexibele abonnementen waarmee je op elk gewenst moment kunt kopen wat je nodig hebt en niet meer.

Automatische back-ups en updates

Met cloud computing hoef je je geen zorgen te maken over het onderhoud van je eigen servers. Taken zoals het uitvoeren van updates en back-ups worden voor jou afgehandeld. Geautomatiseerde updates houden je systeem veilig en up-to-date. Dit helpt de efficiëntie te verbeteren en geeft vertrouwen aan jouw klanten. Alles laten updaten door een cloudservice maakt tijd vrij, zodat jij en je collega’s zich kunnen concentreren op productievere taken.

Gemakkelijkere samenwerking

Mensen werken tegenwoordig op veel verschillende apparaten en platforms. Wanneer je in de cloud werkt, hoef je je geen zorgen te maken over compatibiliteit. Je hoeft ook geen tijd te besteden aan het verzenden van bestanden via e-mail. Jouw team kan met gemak bestanden uploaden, downloaden, bewerken en delen. Op cloud gebaseerde systemen laten mensen elkaars werk in realtime zien. Wanneer bestanden heen en weer worden verzonden tussen gebruikers, kan slechts één persoon tegelijk ze bekijken. In de cloud kan iedereen met toegang tot het document dit bekijken en bewerken. Dit maakt iedereen productiever.

Dit zijn enkele van de redenen waarom zoveel bedrijven naar de cloud verhuizen. Dit is een beslissing die je meer veiligheid en flexibiliteit biedt en tegelijkertijd efficiënter teamwerk mogelijk maakt. Als je deze transitie nog niet hebt gemaakt, moet je dit serieus overwegen.

Act! is gebouwd voor zakelijk succes, probeer Act! Premium Cloud gratis!

Lees meer over Online Werkplek & Act! of doe de IT-check.

16-10-2018

Laat je reactie achter

var Tawk_API=Tawk_API||{}, Tawk_LoadStart=new Date(); (function(){ var s1=document.createElement("script"),s0=document.getElementsByTagName("script")[0]; s1.async=true; s1.src='https://embed.tawk.to/593a4b5f4374a471e7c522fe/default'; s1.charset='UTF-8'; s1.setAttribute('crossorigin','*'); s0.parentNode.insertBefore(s1,s0); })();