(function(h,o,t,j,a,r){ h.hj=h.hj||function(){(h.hj.q=h.hj.q||[]).push(arguments)}; h._hjSettings={hjid:780607,hjsv:6}; a=o.getElementsByTagName('head')[0]; r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv='); (function(l,e,a,d,i,n,f,o){if(!l[i]){l.GlobalLeadinfoNamespace=l.GlobalLeadinfoNamespace||[]; l.GlobalLeadinfoNamespace.push(i);l[i]=function(){(l[i].q=l[i].q||[]).push(arguments)};l[i].t=l[i].t||n; l[i].q=l[i].q||[];o=e.createElement(a);f=e.getElementsByTagName(a)[0];o.async=1;o.src=d;f.parentNode.insertBefore(o,f);} }(window,document,"script","https://cdn.leadinfo.net/ping.js","leadinfo","LI-5F7DADC4AA279"));
« Terug naar blog hoofdpagina

Act! CRM en Microsoft Power BI

Power BI TendenZ Act! CRM

Een volledig 360-graden beeld van de belangrijkste bedrijfsstatistieken op één plaats, realtime en weergegeven in heldere en interactieve dashboards? Antwoord op jouw belangrijke bedrijfsvragen? Dat kan met Microsoft Power BI in combinatie met o.a. jouw Act! CRM database.

Wat is Microsoft Power BI?

Microsoft Power BI (Business Intelligence) biedt de mogelijkheid om belangrijke bedrijfsgegevens vanuit verschillende databronnen inzichtelijk te maken in heldere en interactieve dashboards en rapportages. Deze databronnen kunnen in de Cloud aanwezig zijn - denk hierbij aan Azure SQL database of andere Clouddiensten - maar ook vanuit bestaande databases (on-premise). In dat geval wordt er gebruikgemaakt van Microsoft Power BI Gateways, waarbij het mogelijk is om de dashboards en rapporten bijna realtime weer te geven.

Een voordeel is dus dat je data vanuit verschillende applicaties (bijvoorbeeld financiële en CRM applicaties) kunt combineren binnen Microsoft Power BI en weergeven in heel veel verschillende interactieve dashboards en rapportages. Hierdoor krijg je snel een volledig overzicht en kun je de gecombineerde gegevens gebruiken voor gedetailleerde analyses of nieuwe inzichten verkrijgen waarop je kunt sturen en anticiperen.

Een ander voordeel van Microsoft Power BI is dat het een relatief voordelige Business Intelligence Tool is wanneer je het vergelijkt met andere BI-tools. Er is zelfs een gratis desktopversie waarmee je gelijk aan de slag kunt: https://powerbi.microsoft.com/en-us/pricing/.

Power BI TendenZ Act! CRM

Act! CRM en Power BI

Binnen Act! CRM heb je de mogelijkheid allerlei dashboards en rapportages te genereren op basis van de informatie die je in Act! stopt. Met Power BI kun je al deze waardevolle informatie vanuit je Act! CRM database zelfs combineren met de informatie vanuit bijvoorbeeld je ERP/administratieprogramma, MailChimp, webshop CMS, portal etc. Dit biedt veel extra mogelijkheden. Denk hierbij aan dashboards waarbij je in één oogopslag kunt zien hoeveel er in totaal, maar ook per product of dienst, is verkocht. En dat niet alleen, dit kun je dan bijvoorbeeld ook weer zien per verkoopmedewerker en/of regio.

Op basis van dit soort interactieve dashboards kun je veel eenvoudiger sturen binnen je organisatie. Waar moet extra aandacht aan worden besteed? Wie kan leren van wie? Waar moeten we ons op focussen met onze marketing- en salesactiviteiten? Je leest het al, Microsoft Power BI biedt legio mogelijkheden. Belangrijk is om helder te krijgen wat je wilt kunnen meten en visualiseren en wat het uiteindelijke doel is. Je maakt de dashboards en rapportages uiteraard niet voor de lol, ze dienen rendement op te leveren.

Bekijk het gratis Microsoft Power BI webinar Klik hier

TendenZ Act! CRM consultants

De CRM adviseurs en CRM consultants van TendenZ denken graag mee over hoe Act! CRM en Power BI jouw bedrijf kan laten groeien. Geïnteresseerd in meer informatie? Vraag een gratis adviesgesprek aan.

30-07-2021

Laat je reactie achter

var Tawk_API=Tawk_API||{}, Tawk_LoadStart=new Date(); (function(){ var s1=document.createElement("script"),s0=document.getElementsByTagName("script")[0]; s1.async=true; s1.src='https://embed.tawk.to/593a4b5f4374a471e7c522fe/default'; s1.charset='UTF-8'; s1.setAttribute('crossorigin','*'); s0.parentNode.insertBefore(s1,s0); })();